De ontwikkelingen op Windows besturingssystemen hebben de laatste jaren een vogelvlucht genomen. Met name (mobile) devicemanagement, cloud en security hebben bijgedragen aan de vraag naar een up-to-date besturingssysteem, dat nieuwe functionaliteiten en behoeften ondersteunt. Gebruikers hebben immers gemiddeld drie devices waarmee ze toegang tot hun applicaties en informatie hebben.

Naast de vraag van bedrijven om wel of niet te migreren naar Windows 10, is de belangrijkste vraag; Hoe maak ik de stap naar de toekomst met de minste risico’s?

In deze stap is het belangrijk om te weten:

  • Zijn de huidige applicaties Windows 10 geschikt?
  • Heeft het nieuwe OS impact op mijn bedrijfsprocessen?
  • Kan ik gelijk al mijn persoonlijke devices met mijn persoonlijke profiel migreren?
  • Hoe ik met zo weinig mogelijk verlies van tijd en geld migreer?
  • Krijg ik voldoende draagvlak van de gebruikers?
  • Ontzorg ik mijn organisatie optimaal?

Met name is het laatste een issue. De grote ergernis bij gebruikers is dat na een migratie zij de persoonlijke instellingen zelf moeten herstellen op de beschikbare devices. Het zou mooi zijn als de gebruikers programma’s, updates, drivers, browsers, favorieten en persoonlijke instellingen binnen no time op de nieuwe omgeving kunnen zetten.

Gelukkig kan Axle-IT hier uitkomst bieden met de Windows 10 migratie dienst. Neem contact met ons op, zodat we meer over onze aanpak kunnen vertellen en je de stap naar Windows 10 met vertrouwen durft te zetten.