Wanneer een grote cyberaanval ingezet is, staan de media vooraan om watertandend te vernemen welke grote organisaties nu weer getroffen zijn. TNT, Maersk en Q-Park zijn zo maar wat namen die direct gelinkt worden aan de afgelopen aanvallen met WannaCry en Petya/NoPetya. De uiteindelijke schade die door deze bedrijven geleden werd loopt in de miljoenen.

Stel je eens voor dat de media ook aandacht besteden aan de MKB bedrijven die te maken krijgen met een dergelijke aanval. Hele nieuwsuitzendingen kunnen hier dagelijks mee gevuld worden.

Het is overigens niet verwonderlijk dat het MKB zoveel last heeft van cyberaanvallen. Je bent een kleinere organisatie en je bent de hele dag druk met laten draaien van je bedrijf. Je hebt dus wel wat beters te doen dan je druk te maken over cyberdreigingen die trachten je klantgegevens, financiële administratie of ander privacy gevoelige gegevens te gijzelen. Of erger nog: te stelen. Daarnaast denk je wellicht: dit overkomt mij niet. Ik heb tenslotte een antivirus programma aangeschaft, dat zichzelf regelmatig update.

Maar waarom gaat het dan toch fout en krijgt ransomware vat op het MKB?

Al in 2014 werd door diverse beveiligingsexperts geroepen dat antivirus niet meer voldoet om de onbekende aanvallen als ransomware en zero-day attacks tegen te houden. Dit was geen waarschuwing tegen dovenmansoren, maar toch werd er weinig aandacht aan geschonken in het bedrijfsleven. Het resultaat is dat veel organisaties nu problemen ervaren waarvan ze eigenlijk het idee hadden dat het hun organisatie vast niet zou treffen.

Bij Axle-IT krijgen wij regelmatig telefoontjes binnen van bedrijven in het MKB die getroffen zijn door gijzelsoftware. Op de vraag of wij hen kunnen helpen moeten wij deze helaas met ‘NEE’ beantwoorden. Wanneer je eenmaal getroffen bent door een cyberaanval heb je weinig keus. Of het terugzetten van je back-up, of betalen. Dat laatste is overigens af te raden.

Maar Axle-IT is wel in staat om te voorkomen dat je in de toekomst getroffen wordt door een cyberaanval. Wij hebben voor de MKB-markt verder gekeken en het advies van de beveiligingsexperts opgevolgd. Met de Digital Security Service van Axle-IT maak je gebruik van de sterkste en meest uitgebreide beveiligingsoplossing gebaseerd op de nieuwste technologieën.

Maak je geen zorgen meer om ransomware of andere malware of exploits. Sluit uit dat je geen vertraging meer hebt in je bedrijfsvoering, omzetverlies hebt omdat je niet kunt werken door encrypte bestanden, of diefstal van data ondervindt, hetgeen je op een hoge boete kan komen te staan.

Vervang nu je huidige antivirus door Digital Security Service van Axle-IT en houdt je gehele werkomgeving op een zeer eenvoudige manier veilig, zodat jij als ondernemer je kunt blijven focussen op je eigen bedrijf.

Neem gerust contact op met Axle-IT, de specialist op het gebied van Endpoint Security. Wij hebben ook voor MKB-ondernemingen een passende oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op en profiteer van de expertise die al jarenlang menig organisatie veilig aan het werk houdt. Vul het contactformulier www.axle-it.nl/contact in en wij nemen z.s.m. contact met u op.