Nu de hectiek rondom de AVG/GDPR voorbij is; verwerkersovereenkomsten zijn afgesloten; awareness bijeenkomsten voor medewerkers hebben plaatsgevonden en functionarissen gegevensbescherming zijn aangesteld, keert de rust rondom informatiebeveiliging terug in veel organisaties. Tijd om op vakantie te gaan!

Er is echter allerminst reden om te veronderstellen dat de dreigingen voorbij zijn. Recentelijk is gedurende drie achtereenvolgende dagen DIGID getroffen door een DDOS aanval en het Spectre-lek blijkt toch niet volledig gedicht te zijn, waardoor data en wachtwoorden kunnen worden ontfutseld.

Het internet kent geen grenzen en veel hackers maken daar vanuit het buitenland dankbaar gebruik van. NRC kopte dat Russen de beste hackers van de wereld zijn en TROUW meldde dat Oekraïne een walhalla is voor hackers.

Redenen te meer om na de procedurele kant van informatiebeveiliging ook de technische kant voortdurend te evalueren en verbeteren.

Dus als u echt optimaal beveiligd wilt zijn tegen internetcriminaliteit, dan is een aantal technische maatregelen noodzakelijk. Axle-IT kan u hierin adviseren en bij u oplossingen implementeren. Omdat hackers niet op vakantie gaan, zijn wij ook tijdens de vakantieperiode beschikbaar en blijven wij alert.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, vul dan het contactformulier in. Wij nemen graag contact met u op voor het maken van een kennismakingsafspraak.