Ivanti Security Controls

Ivanti’s stand-alone patch oplossing gebaseerd op de voormalige Shavlik software wordt steeds verder uitgebreid tot een Operational Security suite. Nadat Application Control en Privilege management waren toegevoegd is het nu de beurt aan Linux Redhat en CentOS patching. Nu is het dus mogelijk het grootste deel van een server park volgens uniforme werkwijze en processen vanuit 1 tool up-to-date te houden! Uiteraard is de krachtige rapportage ook voor de Linux systemen beschikbaar.

Daarnaast is een mooie toevoeging in het product de mogelijkheid om CVE’s (Common Vulnerabilities and Exposures) te importeren. Deze standaard definitie wordt gebruikt door SIEM tools om te bepalen hoe kwetsbaar servers en werkplekken zijn. Door de CVE’s vanuit je SIEM tool te exporteren naar Ivanti Security Controls kan je heel gericht patchen en rapporteren op de bijbehorende vulnerabilities.

 

Ivanti Endpoint Manager

Voor Ivanti Endpoint Manager 2019.1 is inmiddels Service Update 1 beschikbaar. Opvallendste feature in deze release is de ondersteuning voor Android Enterprise en Android Configuration Profiles. Deze geven meer controle en flexibiliteit in het beheer van Android devices. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk vooraf de App permissions in te stellen.

Daarnaast o.a. Inventory van de gebruikte Preferred Server, meer focus op Modern Management en een aantal verbeteringen voor de nieuwe Remote Control feature. Ook is de eerder genoemde CVE-to-Patch beschikbaar voor Iavnti Patch for EPM.

 

Ivanti Cloud

Gebruik de Smart Advisors in Ivanti Cloud om te achterhalen welke devices missen in Ivanti Endpoint Manager, Ivanti Service Management of AD. Vergelijk deze 3 bronnen met elkaar om de verschillen te ontdekken en daar actie op te ondernemen om je beheer zo effectief mogelijk te maken. Daarnaast meer Real-Time intelligence sensors. Zie nu bijvoorbeeld real-time de logon-tijden van uw gebruikers en vergelijk deze met de snelste en langzaamste pogingen!

 

Ivanti Xtraction

De 2019.1 release van Xtraction staat vooral in het teken van eenvoud van beheer. De gratis reporting tool voor alle Ivanti producten is vanaf nu makkelijker te beheren met o.a. automatische licentie, een sessie-timeout waarschuwing en sneller admin toegang.

 

Ivanti Automation

Ivanti heeft in de nieuwste release van Automation vooral aan de Linux ondersteuning gesleuteld. Ondersteuning voor CentOS agents en de mogelijkheid om Linux agents automatisch te updaten na een upgrade behoren nu tot de mogelijkheden.

 

Ivanti Identity Director / Password Director

In de 2019.2 release van de Identity Director een aantal belangrijke verbeteringen. Zo is het mogelijk je eigen GDPR compliance te configureren en gebruikers via een boodschap hiervan op de hoogte te brengen bij onboarding. Daarnaast de mogelijkheid om meerdere Password Reset policies te definiëren. Zo kunnen users met belangrijke rollen een veiliger, maar langer, proces gebruiken, terwijl de doorsnee user een snellere reset uitgevoerd kan krijgen.

 

Ivanti License Optimizer

De nieuwste release van Ivanti License Optimizer biedt een opgeschoonde, makkelijker te gebruiken interface. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor data – import (o.a. vanuit Ivanti EPM) flink verbeterd door verder gebruik te maken van Ivanti Cloud.