Product Releases – November 2021

Ivanti Endpoint Manager (EPM) Service Update 1 for 2021.1

De Service Update voor EPM2021.1 bevat naast bugfixes en security updates ook een aantal mooie nieuwe features.

  • Uitgebreide Autopilot support! Beheer de Azure devices, groepen, profiles, applicaties en deployment rules allemaal vanuit 1 interface in EPM. Met deze interface is er na de initiële opzet geen noodzaak meer voor de werkplekbeheerder om in Azure hiervoor in te loggen.
  • Daarnaast bevat deze versie van EPM support voor Autopilot White Glove provisioning.
  • Agent Support voor Windows 11, Windows Server 2022, MacOS12, IOS15 en Android12
  • Verbetering in het Remote Control proces: De viewer start sneller en legt sneller verbinding. Daarnaast is de beveiliging verbeterd en worden Smart Cards ondersteund.
  • Patch Management verbeteringen! Een check op diskspace voor een patch gedeployed wordt, beter leesbare logdata en meer patch informatie op de Core beschikbaar.
  • Fase 1 van de nieuwe Webconsole! Deze eerste fase is vooral gericht op een webconsole die door een helpdesk gebruikt kan worden. In komende fases zal deze functionaliteit steeds uitgebreid worden

Ivanti Cloud Services Appliance (CSA) for Endpoint Manager 4.6

In verband met de End-of-Life van het onderliggende CentOS8 is er een nieuwe versie van de Cloud Service Appliance uitgebracht. Functioneel is deze hetzelfde als de 4.5 release. Voor de 4.5 release komen echter vanaf 1 januari geen security patches meer beschikbaar, dus een upgrade is noodzakelijk!

 

Ivanti Xtraction 2021.3

De nieuwe release van de report en dashboarding tool Xtraction bevat een aantal door gebruikers aangevraagde verbeteringen;

  • Flexibele tijdsperiodes: Alles is vanaf nu mogelijk, van jaar tot minuut. Kies zelf flexibel je rapportage periode.
  • Kleurindicaties in record lists: Geef variabelen aan waardoor een rij met een bepaalde waarde anders kleurt, zodat bijvoorbeeld alle rijen met prio 1 rood kleuren.
  • In de URL die direct een document oproept, kunnen nu de parameters van filters direct meegenomen worden. Hierdoor kan de ontvanger direct het gefilterde document inzien.
  • Migreer fixed-layout dashboards naar dashboards waarvan je zelf helemaal de indeling kan bepalen.
  • Updated en nieuwe connectoren voor o.a. MobileIron Core, SecurityControls, Ivanti ISM en SCCM

Wist je dat je als Ivanti klant GRATIS recht heeft op een Xtraction licentie voor rapportages en dashboards voor de Ivanti producten waar je een licentie voor hebt? Neem contact op voor meer informatie of een demo van Xtraction!

 

Ivanti Workspace Control (IWC) 2021.2

Aansluitend op de thuiswerkmaatregelen in verband met Covid biedt de nieuwe release van IWC een Cloud Relay. Hiermee kunnen thuiswerkers zonder VPN alsnog de laatste settings, informatie en updates vanuit de on-premise omgeving ontvangen.

 

Ivanti Device and Application Control (IDAC) 5.4

In de nieuwste release van dit security product maar liefst 10 nieuwe features!

Zo is Bitlocker nu volledig te managen vanuit IDAC en is Mac support flink uitgebreid. Ondersteuning voor synchronisatie met Azure AD is een andere interessante feature die door vele klanten was aangevraagd.

 

Ivanti User Workspace Management (UWM) 2021.3

Van de UWM suite bestaande uit Environment Manager, Application Control, Performance Manager en File Director is versie 2021.3 uitgebracht. In deze versie o.a. integratie van Application Control elevation requests met ISM tooling zodat het autorisatie proces via ISM kan lopen, en verbeteringen in de vervanger van het Windows User Account Control. De belangrijkste nieuwe feature van Environment Manager is een betere eenvoudig te gebruiken analyse/troubleshooting tool om beter inzichtelijk te krijgen wat er op een device gebeurd.

 

Nieuw: Ivanti Application Control for Linux!

Nu ook de toegevoegde waarde van Application Control voor Linux! Maak policy-based Allowed en Denied lijsten van applicaties en voorkom Zero-Day threats vanaf het moment dat je het product installeert!. De intuïtieve interface zorgt ervoor dat je geen Linux specialist hoeft te zijn om dit product te beheren. Test je policies met een Audit-Only modus en ga pas in productie op het moment dat er geen problemen optreden. De beste user experience in een veilige omgeving.

 

Paessler PRTG version 21.4.72

In deze nieuwe release van de Network Monitor o.a. nieuw sensoren voor Azure Storage en Azure SQL en Amazon AWS omgevingen, een flink aantal verbeterde sensoren, o.a. voor Office365 en Veeam en een aantal security fixes.

Meer weten over deze updates? Neem contact op met je Axle-IT Accountmanager voor meer informatie of om de upgrade mogelijkheden te bespreken.