Firescope (2006) is medio 2020, na acquisitie, onderdeel geworden van het Duitse Matrix42 (1992). Matrix42 is één van de wereldwijd leidende software leveranciers op het gebied van Digital Workspace en Endpoint Management, met hun hoofdvestiging in Frankfurt.

Met de aanvulling van de FireScope module op het Axle-IT portfolio hebben wij gekozen voor een leidende en innovatieve oplossing voor cloud-based Asset Intelligence. Firescope’s Secure Discovery en Dependency Mapping (SDDM)-, Service Performance- en Analytics oplossing ondersteunt organisaties bij het volledig in kaart brengen van data rond “eigen en niet-eigen” IT assets in hun IT-infrastructuur.

Vervolgens worden, op basis van de uitkomsten, de onderlinge afhankelijkheden vergeleken om daarmee een duidelijk begrip en beeld te krijgen wat de mogelijke business impacts zijn die deze assets-afhankelijkheden kunnen veroorzaken. De FireScope oplossing voorziet in deze doorlopende controle, afhankelijkheidsvergelijk en performance monitoring om de onderlinge assets-, services- en cloudmigratie-relaties te kunnen achterhalen en te analyseren.

FireScope is een zeer effectieve oplossing voor organisaties die een grotere transparantie willen zien over hun devices, apps, data, data center infrastructuren en cloud workloads waarmee ze op een eenvoudige en veilige manier inzicht krijgen op hun volledige digitale werkomgeving.

Axle-IT en Matrix42 (Firescope)

Firescope is een complementaire aanvulling op het Axle-IT portfolio. Met onze brede ervaring op het terrein van Unified IT Management bieden wij als expertise partner met FireScope een doeltreffend en betaalbare oplossing voor Discover & Service Mapping, en voorzien daarmee ook in een doeltreffende toepassing/integratie in combinatie met ITSM-omgevingen.