Ook na januari je Windows 7 & Windows 2008(R2) servers patchen tegen critical vulnerabilities?

Zoals bij de meesten ongetwijfeld bekend, stopt januari 2023 de Extended Support van Microsoft voor Windows 7 en Windows Server 2008R2. Dit betekent dat er door Microsoft in principe geen patch content meer geleverd wordt.

In veel omgevingen zijn deze OS’en echter nog niet uit gefaseerd. Axle-IT, als Patch Management specialist in de Benelux heeft de oplossing!

We zijn hiervoor een partnership aangegaan met het bedrijf 0patch. 0patch ‘stript’ Microsoft patches tot het kale minimum en kan deze vervolgens in het geheugen van OS laden zonder verdere installatie. Hiermee zijn dus alle devices direct beveiligd, zonder reboot. 0patch levert op deze manier patches voor Critical Vulnerabilities voor alle Windows OS’en, dus ook Windows 7 en Server 2008R2. Tot minstens januari 2025. Hiermee zijn deze systemen voor een minimale investering toch beveiligd tegen de ergste dreigingen. Ook voor organisaties die tot nu toe geen gebruik maakten van de Extended Support van Microsoft. En later dit jaar ook als alternatief voor het dure Extended Support op Server 2012!

Neem contact op met je Axle-IT Account manager voor meer informatie of een demo.