Paessler AG is een Duitse software leverancier, opgericht in 1997, met hoofdkantoor in Nürnberg en regiokantoren wereldwijd. De historie van Paessler is een klassiek verhaal van een student die in een garage begint met enkele simpele tools wat uitgroeit tot 1 van de toonaangevende leveranciers in IT Operations monitoring. Van een simpele IP check tot uitgebreide hardware sensoren en IoT counters.

De software van Paessler is geschikt voor small, midsized en enterprise netwerkomgevingen en kenmerkt zich door minimale complexiteit en gebruiksgemak. Het ondersteunt daarmee IT-professionals 24/7 in meer dan 300.000 implementaties.

In 2019 is PRTG door het Gartner Peer Insights platform erkend als 1e klantkeuze voor IT Infrastructure Monitoring Tools en Network Performance Monitoring & Diagnostics. Peer Insights is het Gartner platform voor ratings en reviews van Enterprise Technology oplossingen door en voor eindgebruiker professionals.

Het doel van Paessler is om innovatief door te blijven ontwikkelen in samenspraak met partners en klanten om de meest efficiënte en gebruiksvriendelijke monitoring software te blijven leveren.

Axle-IT en Paessler PRTG

PRTG is een logische aanvulling op het Axle-IT portfolio. Met onze brede ervaring op het terrein van Unified IT bieden wij als gecertificeerd Paessler partner een doeltreffend en betaalbaar systeem, dat wij zo inrichten en configureren dat de continuïteit van bedrijfskritische business processen en onderliggende IT-infrastructuren proactief en 24/7 worden gemonitord en maximaal gewaarborgd worden.  Via een dashboard, app op de smartphone of via notificaties per mail of SMS zorgen wij ervoor dat je gelijk op de hoogte bent van verstoringen.