Barracuda Networks is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van beveiligings-, netwerk- en opslagoplossingen. Ze bieden een breed scala aan producten en diensten die gericht zijn op het beschermen van netwerken, e-mailsystemen en gegevens tegen verschillende bedreigingen. Tevens onderscheidt Barracuda zich door producten aan te bieden en te ontwikkelen die eenvoudig zijn om te kopen, te implementeren en te gebruiken. Deze unique selling points zorgen ervoor dat meer dan 200.000 bedrijven wereldwijd vertrouwen op de bescherming van Barracuda.

Enkele populaire producten van Barracuda Networks zijn:

  • Barracuda Email Security Gateway: Dit product biedt geavanceerde bescherming tegen bedreigingen via e-mail, zoals spam, virussen, malware en phishingpogingen.
  • Barracuda Web Application Firewall: Het helpt bij het beveiligen van webapplicaties door inkomend verkeer te filteren en te bewaken, en beschermt tegen aanvallen zoals SQL-injectie, cross-site scripting (XSS) en andere kwetsbaarheden.
  • Barracuda CloudGen Firewall: Dit is een firewall van de volgende generatie die uitgebreide netwerkbeveiliging biedt door verkeer tussen netwerken te inspecteren en te controleren, VPN-connectiviteit te implementeren en geavanceerde functies voor detectie en preventie van bedreigingen te bieden.
  • Barracuda Backup: Dit is een oplossing voor back-up en herstel van gegevens die bedrijven helpt hun kritieke gegevens te beschermen tegen verlies of corruptie. Het biedt zowel on-premises als cloudgebaseerde back-upopties.
  • Barracuda XDR (Extended Detection and Response): Barracuda’s XDR is een geavanceerde beveiligingsoplossing die bedrijven helpt bij het opsporen, analyseren en reageren op bedreigingen over verschillende IT-omgevingen. XDR combineert gegevens van verschillende bronnen, zoals netwerkverkeer, endpoint gegevens en logboekbestanden, om een ​​uitgebreid beeld te krijgen van mogelijke beveiligingsincidenten. Door gebruik te maken van geavanceerde analyses en machine learning, kan XDR verdachte activiteiten identificeren, mogelijke bedreigingen onderzoeken en geautomatiseerde reacties in gang zetten om de beveiliging van het netwerk te versterken.

Axle-IT en Barracuda

Barracuda en Axle IT werken samen om de volgende drie pijlers uit het portfolio van Barracuda aan te bieden. Dit betreft E-mail Protection, Application Protection, Data Protection. Denk hierbij aan Total Email Protection Plus, de Web Application Firewall, Phishing Campagnes en Security Awareness Training, Cloud 2 Cloud Back Up en XDR.