Avanite is een jong software bedrijf gevestigd in de UK en is opgericht door een aantal Appsense specialisten na de overname van Appsense door Ivanti.

Zij zagen dat bestaande Workspace Management tools, zoals toendertijd Appsense, RES Workspace en Immidio) wel goed het profiel van de gebruiker beheerden, maar dat webdata (browser data) hier buiten beeld bleef. Terwijl juist die data in de huidige tijd van SaaS applicaties en online-werken alleen maar groeit.
Deze webdata bevat zowel een storage als een security (cookies) risico. Bovendien kunnen en willen eindgebruikers steeds meer met een eigen favoriete browser kunnen werken.

Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen in het IT landschap: browser en webdata beheer. Vandaar Avanite’s visie: Een betere ervaring in browsers voor de eindgebruiker en tegelijkertijd meer controle voor de beheerorganisaties

Deze visie zorgt voor een aantal unieke oplossingen op dit gebied.

Axle-IT en Avanite

Voor Avanite geldt dat het als werkplekbeheer oplossing naadloos in ons portfolio past. Daarnaast kan het uitstekend door ons worden geïmplementeerd in combinatie met Ivanti User Workspace Management (de voormalige RES Workspace of Appsense Environment Manager tools), t.b.v. een verdere optimalisatie van het werkplekbeheer.

Avanite logo partner Axle-IT