Workspace Management – gepersonaliseerde en toch uniform ingerichte werkplek

Met behulp van User Workspace management tools kan de IT afdeling een gepersonaliseerde en toch uniform ingerichte desktop aan de eindgebruikers aanbieden, onafhankelijk van het device of de locatie waar gewerkt wordt.

Bestanden, Windows settings en applicatie settings zijn altijd en overal hetzelfde voor de eindgebruiker en volledig controleerbaar voor de beheerders. De settings die gebruikers in applicaties configureren (bestandlocaties, lettertype etc.) worden in een database bewaard en opgehaald bij het inloggen.
Ideaal ook voor de gebruikerservaring tijdens een migratie naar een nieuw device of nieuw OS!

Met behulp van verschillende toolsets kan ook de Windows omgeving aangepast worden voor de gebruiker. Denk hierbij aan het vooraf opbouwen van een Start Menu of File type associaties. Ook kunnen de Group Policies vervangen worden door een efficiënter systeem, waardoor niet alle settings bij het inloggen geregeld worden (lange logon tijden!), maar worden de settings toegepast wanneer ze nodig zijn!

Een onmisbare toevoeging aan de toolset van de beheerders met roaming profiles, VDI of server-based computing omgevingen. Maar ook de tijd die nodig is na het uitgeven van een nieuwe werkplek, of een OS migratie, is drastisch korter; de gebruiker ‘ziet’ zijn bekende werkplek en applicatie-settings direct terug.

  • Minder productiviteitsverlies bij de gebruiker
  • Minder frustratie bij de gebruiker en IT-afdeling als instellingen niet worden gevonden
  • Niet meer dezelfde routine handelingen moeten uitvoeren
  • Kostenbesparend voor je organisatie

Axle-IT is specialist in zowel Ivanti User Workspace Management (het voormalige AppSense DesktopNow) als Ivanti Workspace Control (het voormalige RES Workspace).

Dit doen wij met behulp van softwareproducten/oplossingen van de volgende partners: