Guardian360 constateert dat mensen en organisaties niet onbezorgd gebruik kunnen maken van netwerken en internet. Ondanks veel investeringen in IT worden zij bedreigd door kwaadwillende. Het is de ambitie van Guardian360 om ervoor te zorgen dat mensen en organisaties op een veilige manier kunnen werken en communiceren. Dat doet Guardian360 door niet achter de grote meute aan te lopen, maar door creatief, vernieuwend en positief kritisch te zijn.

Guardian360 biedt veiligheid in de vorm van continue security scanning en live rapportages, waarbij alle onderdelen van netwerken dag en nacht in de gaten worden gehouden. Omdat kwetsbaarheden dagelijks veranderen, biedt het Guardian360 platform een snelle detectie en wordt er direct ingegrepen bij eventuele beveiligingsincidenten. Goede informatiebeveiliging wordt bereikt door teamwork. Hiervoor moet nauw samengewerkt worden met klanten en moet je op de hoogte zijn van de doelstellingen van deze klanten.

Guardian360 is gefocust op informatiebeveiligingsdiensten en wil haar onafhankelijkheid daarbij garanderen. Guardian360 is in tegenstelling tot anderen geen reseller van hard- en software. Ook is zij geen preferred of exclusief partner van hard- en softwareleveranciers in de informatiebeveiligingsbranche.
Een onafhankelijk en eerlijk advies wordt door Guardian360 van groot belang geacht als het om informatiebeveiliging gaat.

Guardian360 is een Nederlandse onderneming, waardoor zij onder Nederlands en Europees recht valt. Binnen het Guardian360 platform worden intern ontwikkelde software, open source software en ook beperkt software van Amerikaanse leveranciers gebruikt. In deze tooling wordt geen data van klanten buiten het netwerk of bij derden opgeslagen. De relevante en vertrouwelijke data blijft dus op eigen servers van Guardian360 in Nederlandse datacenters.
Daarnaast scant Guardian360 IT omgevingen op de certificeringen ISO27001:2013, ISO9001, NEN7510 en ISO14001. Tenslotte kan er een derdenverklaring worden afgegeven volgens ISAE3402 (type II) en DigiD/Norea norm.

Axle-IT en Guardian360

Per 10 december 2021 is Axle-IT partner geworden van Guardian360. Met de software van Guardian360 maken we geavanceerde Enterprise-level security scans, zowel in het interne network als externe scans, bereikbaar voor de markt onder de 2000 medewerkers. De recente voorbeelden met HP printers, WordPress en Log4J vulnerabilities tonen de noodzaak voor een continue scan alleen maar aan.

Met Guardian360 heeft Axle-IT een zeer welkome uitbreiding op het security portfolio waarmee we onze klanten nog completer kunnen adviseren.