Network Monitoring: continu complete controle over je totale IT-infrastructuur

Met deze softwareoplossing krijg je heel eenvoudig een compleet inzicht in het bandbreedtegebruik van je applicaties en apparaten en zie je meteen waar het verkeer vastloopt. Ook hou je met Networking Monitoring specifieke bedrijfskritieke apparaten, IT-diensten en databases in de gaten voor een optimale gebruikerservaring.

Deze innovatieve software levert je bovendien real-time informatie over alle componenten binnen je netwerk.
Je ziet of de componenten beschikbaar zijn en of ze optimaal werken. En natuurlijk controleer je met deze Networking Monitoring-software de performance van je Cloud services. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele gebruiksmogelijkheden en voordelen van PRTG.

Alle belangrijke technologieën worden hierbij ondersteund. Om er enkele te noemen: SNMP, WMI, Windows Performance counters, SSH, HTTP(S), REST API’s, ping, SQL, Packet sniffing en flow protocols. Er zijn meer dan 200 voorgedefinieerde sensors/checks beschikbaar die elk gemakkelijk te integreren zijn met producten/ oplossingen van onder meer vooraanstaande leveranciers zoals Cisco, Citrix, Microsoft, Dell, HP en VMWare.

Het aantal mogelijkheden is enorm maar hoe houd je het overzicht? Om te zorgen dat je overzicht krijgt en houdt visualiseert PRTG je IT-infrastructuur met real-time dashboards in je browser of met status-informatie op je smartphone. Deze dashboards zijn natuurlijk volledig naar wens aan te maken en aan te passen.

Bij ontdekte problemen of ongewenste afwijkingen kan PRTG je direct op de hoogte brengen. Jij bepaalt hoe: via e-mail, koppeling naar een Service Management tool of met een push notificatie op je smartphone. Of je maakt gebruik van een zelf gemaakte methode. Dit innovatieve alertsysteem is uitermate goed aanpasbaar op basis van prioriteiten en voorkeuren. Hierdoor beperk je de downtime van je IT-infrastructuur maximaal. Je kunt ’s nachts gerust slapen. Want je ontvangt met deze software dan alleen alerts met een hoge prioriteit. Als jij dat zo hebt ingesteld natuurlijk.

De PRTG Network Monitor helpt je ook bij het verlenen van support en service bij SLA’s. Want deze software biedt je heel overzichtelijk alle benodigde informatie over je IT-infrastructuur. Daarnaast kun je op basis van deze informatie heel gefundeerde beslissingen nemen over de aanschaf van hardware. Kortom: monitor, visualiseer en relax!

  • Monitor al je systemen, diensten, verkeer en applicaties in je IT-infrastructuur.
  • Alles-in-één: geen extra plug-ins of downloads nodig.
  • Krachtig en gemakkelijk in gebruik.
  • Ideaal voor grote en kleine organisaties/bedrijven.

Dit doen wij met behulp van softwareproducten/oplossingen van de volgende partner: