Geen Cloud Services Appliance updates meer vanaf 30 nov

 

 

Ver voordat ‘de cloud’ bestond had Ivanti (LANDESK) al een Management gateway. Hiermee werden devices, die een internetverbinding hadden buiten het LAN, toch gemanaged. Deze Management Gateway is later van naam veranderd in Cloud Services Appliance. Dit is een zeer gewilde add-on voor Ivanti Endpoint Manager. De Cloud Services Appliance is beschikbaar als een hardware appliance of een virtual appliance.

De huidige versie van de CSA (4.4) is echter per 30 november 2020 end-of-life. Dit vanwege de EOL van de versie van het onderliggende CentOS platform. Dat betekent dat er per 30 november 2020 geen security updates meer voor de CSA worden uitgebracht. Aangezien deze appliance een tunnel vormt tussen devices op internet en de interne Ivanti EPM Core Server is security uiteraard van het hoogste belang!

Heb je een CSA? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op voor de upgrade procedure of maak een afspraak om 1 van onze technisch consultants dit voor de speciale prijs van € 500 voor je te laten doen, zodat je zo weinig mogelijk downtime hebt.

Wist je trouwens dat met de CSA nu ook Linux (Ubuntu/CentOS/RedHat) laptops gemanaged kunnen worden via internet?