Ultiem Driver Management gemak voor Ivanti Endpoint Manager

 

 

In samenwerking met Axle-IT heeft het Engelse bedrijf ENGL nu hun aloude Driver Management tool nu ook beschikbaar voor Ivanti Endpoint Manager! ENGL is al sinds jaar en dag dé expert op het gebied van driver management.

De Driver Manager van ENGL integreert op verschillende plekken met Endpoint Manager om het driver management voor EPM beheerders zo eenvoudig en consistent mogelijk te maken.

Ten eerste wordt de database van EPM uitgelezen om per uniek hardware model de driver data te achterhalen. Deze data wordt geïmporteerd in Driver Manager. Deze tool zal vervolgens zelf de beste beschikbare drivers downloaden. Ook heb je de mogelijkheid om zelf nog drivers toe te voegen. Deze drivers worden vervolgens automatisch geanalyseerd. Is het importeren van een INF file de beste optie, of moet er toch een setup.exe uitgevoerd worden?
Vervolgens worden driver packages gemaakt die geïmporteerd kunnen worden in Provisioning of naar bestaande devices kunnen worden uitgerold. Dit vervangt uiteraard een heleboel handwerk wat momenteel in Endpoint Manager Hardware Independent Imaging uitgevoerd moet worden.

Bovendien heb je altijd de beste driver beschikbaar voor de betreffende hardware. Dit hoeft niet noodzakelijk de nieuwste generieke driver te zijn.