Ken je Ivanti Virtual Desktop Extender al?

 

 

In deze tijd van thuiswerken zijn er met lokaal geïnstalleerde applicaties, VPN, VDI, RDP en Citrix genoeg mogelijkheden voor de eindgebruiker om overal productief te kunnen zijn. Vaak hebben bedrijven een mix van deze mogelijkheden ter beschikking, maar is het voor de eindgebruiker niet altijd handig of duidelijk welke applicatie waar beschikbaar is. Zo hebben de meeste eindgebruikers waarschijnlijk de belangrijkste Office tools lokaal staan. Maar als ze dan vervolgens in een Citrix of VDI sessie aan het werk zijn, in een company-specifieke applicatie, missen ze de notificaties van bijvoorbeeld nieuwe email of Teams berichten. Anderzijds wil het bedrijf ook geen dure server resources inzetten voor het gebruik van deze doorsnee veelgebruikte applicaties om ze in de sessie aan te bieden.

Hier biedt Ivanti Virtual Desktop Extender uitkomst! Gebruik zowel de lokale als de centrale resources effectief en biedt de gebruiker toch 1 sessie aan om in te werken.

Met behulp van Virtual Desktop Extender wordt een virtuele verbinding gelegd tussen de sessie naar de centrale infrastructuur (RDP, Citrix, Windows-as-a-service) en het lokale device zodra de sessie gestart wordt. Alle lokale applicaties waarvoor de gebruiker geautoriseerd is, zijn vervolgens ook gewoon zichtbaar in deze sessie. Het is dus niet meer nodig om te switchen!

Met de volgende handige features bied je de gebruikers de ideale gecombineerde workspace:

  • het overnemen van draaiende applicaties naar de sessie;
  • Windows key passthrough;
  • het overnemen van het lokale start menu en notification area.