Tegenwoordig is een goede IT Assetmanagement een must voor elke organisatie. Naast de wildgroei van programma’s en applicaties, is het van belang te weten wat op welke hardware draait. Door de complexiteit en dynamiek van organisaties gaat het overzicht snel verloren.

Iedereen is bekend met verhalen over de Business Software Alliance, waarbij bedrijven, die gebruik maken van pakketten van softwarefabrikanten gecontroleerd worden op illegaal gebruik van licenties. Maar veel bedrijven zien door bomen van de verschillende en steeds veranderende softwarelicentiestructuren het bos niet meer. Dit heeft als gevolg dat bedrijven geconfronteerd kunnen worden met torenhoge boetes, boven op de aanschaf van de ontbrekende licenties.

Naar aanleiding van deze situatie, waardoor bedrijven geconfronteerd worden met onvoorziene uitgaven, heeft Ivanti de pijler IT Assetmanagement (ITAM) op de markt gebracht.

Een stack van oplossingen, die bedrijven helpt om de hard- en software assets in kaart te brengen en daarbij ook te kunnen adviseren over welke licentie structuur het meest optimaal is voor jouw organisatie.

Gebruikers van deze stack ITAM oplossingen worden voorzien van actuele informatie over de eigen omgeving en kunnen met een gerust hart de discussie met de softwarefabrikanten aangaan. De oplossingen werken over de gehele ICT omgeving: netwerken, servers, werkplekken en randapparatuur.

Wil je weten wat de Ivanti IT Asset Management stack voor jou kan betekenen en niet meer geconfronteerd worden met boetes en onvoorziene licentiekosten? Neem dan contact met ons op. We komen je graag hierin adviseren.