Product Updates – Oktober 2020

 

 

Workspace Manager

De producten Environment Manager, Application Control en File Director zijn voorzien van mooie nieuwe features in de 2020.2 release!

De belangrijkste update is de Windows 10 Start Menu builder. Hiermee kan je de eindgebruikers voorzien van een mooi compact en doeltreffend Start Menu zonder alle extra’s die Microsoft standaard meeneemt. Duidelijker voor de eindgebruikers en minder beheer om deze extra’s op andere manieren te verwijderen of uit te schakelen.

Verder o.a. extra ondersteuning voor remote workers verbonden met VPN, een gebruikersvriendelijker alternatief voor Windows User Account Control , user controle over bepaalde Add/Remove programs onderdelen en uitgebreide Edge Chromium support.

 

Endpoint Manager

Van Endpoint Manager is de 2020.1 Service Update 2 uitgebracht. Naast enkele gevraagde bugfixes is er nu de mogelijkheid om reboot en patch management berichten te laten tonen als Windows toast notifications, uitgebreidere MDM mogelijkheden en een betere user experience in MDM en verbeteringen in Remote Control. Daarnaast weer een heel pakket aan nieuw Linux support, zoals o.a. de mogelijkheid om Linux laptops nu ook via internet te managen d.m.v. de Cloud Services Appliance.

 

Security Controls

De nieuwe versie van Ivanti Security Control bevat een aantal security verbeteringen, zoals shared credentials, waar operators user accounts kunnen gebruiken om te verbinden naar targets, zonder de passwords te kennen. Een andere verbetering is de mogelijkheid om statische device groups te creëren op basis van variabelen bepaald door de gebruiker.

 

Service Management

Al in de Cloud beschikbaar en snel ook on-premise, de 2020.3 release van Ivanti Service Management. Grootste wijzigingen in deze versie zijn voor gedefinieerde security incident en change templates die kunnen integreren met het Ivanti Patch Management systeem. Daarnaast is de mobile app ge-update om makkelijker CI en Asset informatie ‘on the go’ in te zien en aan te passen.

Daarnaast mooi extern nieuws over Ivanti ISM. Volgens het nieuwste Magic Quadrant van Gartner is Ivanti ISM 1 van de 3 ‘leaders’ in deze markt! Met name van de combinatie met Neurons en de automation mogelijkheden zijn de analisten van Gartner onder de indruk. Neem contact met ons op voor het volledige rapport!

 

Automation

Nieuwe zoek en groepsadministratie mogelijkheden maken het in de nieuwe 2020.2 release van Ivanti Automation makkelijker om password updates en andere changes op grotere schaal door te voeren. Bovendien is terugkijken in uitgevoerde acties makkelijker wat helpt bij GDPR compliancy.